The fuzzy aproach for the fermentation’s process of handmade breads

Authors

Keywords:

Fuzzy Sets Theory. Mathematical modeling. Math model. Zadeh Extension Principle.

Abstract

In this work, a mathematical model was developed using Fuzzy Sets Theory for the fermentation’s process of handmade breads by Zadeh Extension Principle. The development of the fuzzy model was based on the experimental data present in Boeno (2018) as well the justification of the parameter chosen to be described with the Fuzzy Sets Theory was the initial population, which is represented by a triangular fuzzy number.

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Author Biographies

Wemerson Mauricio dos Santos, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de São Paulo

Licenciado em Matemática. Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de São Paulo. E-mail: wemersonmauricio@gmail.com. Orcid: https://orcid.org/0000-0001-5318-7444

Marco Aurélio Granero Santos, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de São Paulo

Doutor em Engenharia Elétrica. Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de São Paulo. Orcid: https://orcid.org/0000-0002-1993-1898

Mônica Helena Ribeiro Luiz, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de São Paulo

Doutora em Matemática Aplicada. Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de São Paulo.  Orcid: https://orcid.org/0000-0001-9189-7615

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Published

2021-10-18

How to Cite

Santos, W. M. dos, Santos, M. A. G., & Luiz, M. H. R. (2021). The fuzzy aproach for the fermentation’s process of handmade breads . Revista Brasileira De Iniciação Científica, 8, e021036. Retrieved from https://periodicoscientificos.itp.ifsp.edu.br/index.php/rbic/article/view/322